AISHINKAI AIKIDO NIEUW BIJ FIT2GO UITHOORN!
Met ingang van 22 november 2022 start Aishinkai Aikido met twee Aikido trainingen per week bij FIT2GO in Uithoorn. De lessen worden gegeven door Dennis Vorster, 4e dan Aikido en gediplomeerd Aikidoleraar (JBN / NOC-NSF). We trainen op dinsdag van 20.00-21.30 uur en op donderdag van 20.15-21.45 uur in zaal 2 op de 1e verdieping. Welkom om een proefles mee te doen!

Over Aikido
Aikido is een dynamische Japanse krijgskunst. In de training kan ieder op het eigen niveau de technieken trainen in een niet competitieve setting. Er wordt getraind op een breed scala aan worpen en klemmen die je traint met één of met meerdere aanvallers. Daarnaast heeft het werken met (houten) oefenwapens, zwaard, stok en mes, een belangrijke plaats in de training. Aikido training draagt bij aan fysieke en mentale weerbaarheid en vitaliteit. De technieken zijn goed voor zowel zelfverdediging als zelfontwikkeling. Het is vooral heel leuk om te trainen en goed voor je conditie.

Er wordt tijdens de trainingen ook veel aandacht besteed aan de Japanse dojo-etiquette en dit wordt uiteraard uitgebreid toegelicht.

Wat moet ik weten om met Aikido te starten?
Om met Aikido te beginnen hoef je niet getalenteerd, sportief of in topconditie te zijn. Door te gaan trainen ontwikkel je alles op jouw eigen tempo en zal je al snel merken dat je fitheid en techniek vooruit gaat. Naast de technieken doen we een warming up met o.a. ademhalingsoefeningen, rekken en strekken, en we besteden uitgebreid aandacht aan goed en veilig rollen en vallen. Kortom, Aikido is een spannende en dynamische martial art en een prima allround workout. En geschikt voor iedereen!

Introductie Dennis Vorster:
Ik woon in Uithoorn en train Aikido sinds 1996. In 2013 ben ik gestart met mijn eigen school, Aishinkai Aikido, om een plek te hebben waar ik Aikido met anderen kan delen. Onwijs leuk om te doen! Daarnaast train ik uiteraard ook nog actief bij mijn Aikidoleraar, Chris de Jongh in Groningen. Ook train ik sinds enkele jaren Braziliaans / Gracie Jiu Jitsu, beter bekend als BJJ, bij Raoul Hiwat van Amsterdam BJJ. In BJJ heb ik de blauwe band en het diploma ‘certified instructor Gracie Junior Program’ en verzorg ik de kinderlessen bij Amsterdam BJJ en Gym Royale. Ik geniet ervan om beide disciplines te trainen en haal uit beide veel inspiratie en persoonlijke groei.

Wil je weten of Aikido iets voor jou is? Je bent altijd zeer welkom om een proefles te doen. Gewoon in t-shirt en joggingbroek en lekker mee trainen!

Als je vragen hebt kan je terecht bij Dennis via tel 0626020986 of per mail via aishinkaiaikido@gmail.com

Of bezoek voor meer info de website www.aishinkai-aikido.nl of de Aishinkai Facebook pagina https://www.facebook.com/AishinkaiAikido